Boka konferens

Det finns egentligen tre olika sätt du kan boka konferens på. Det första är att du tar hand om allt själv. Du ringer helt enkelt runt till olika trevliga konferensanläggningar som verkar passa era behov. Allt från storlek, stil och vart det ligger, samt att det även ska vara ledigt det datum du tänker dig att du ska boka in konferensen. Efter det ska du se till att fylla konferensen med bra innehåll. Det oavsett om det enbart är en dagkonferens eller om det är en konferens över flera dagar. Det är bra att se till att boka aktiviteter till eftermiddagen, där ni kan samverka och umgås, samt att boka eventuell underhållning till middagen. Mat är därmed även det en sak du måste ordna. Är det en konferensanläggning som har konferenser som fokus, så finns oftast matsal med alternativ till både lunch, middag och fika. Transport till och från konferensen ska även detta ordnas. Tänk även på att ta fram konferensmaterial eller profilmaterial som du eventuellt har tänkt använda.

För roliga möten och en skön atmosfär, är Happy Tammsvik en utmärkt konferensanläggning utanför Stockholm. Hit kommer de som vill ha roligt under mötet och som använder nya sätt för att förbättra sin verksamhet!

Bokning via konferensföretag

Det andra alternativet är att du delvis tar  hjälp av ett företag som har konferenser som sitt dagliga arbete. De kan ta fram förslag på lokaler eller anläggningar som passar era behov. De kan även ta fram underhållning och aktiviteter samt ge förslag på transport.
Det tredje alternativet är att välja en helhetslösning. Då låter du en agentur, eller ett företag lösa hela arrangemanget med konferensen. Då är det de som hittar och bokar in er på en lämplig anläggning. De tar fram förslag på både aktiviteter och underhållning, som ni kan välja mellan och bokar sedan dessa åt er. Du kan få hjälp med konferensmaterial samt även personal på plats som sköter allt under själva konferensen.

Vad du väljer för alternativ är helt upp till vad du känner att ni har för budget i förhållande med hur mycket tid du har att själv ordna hela konferensen. Är det en mindre konferens, så är det lätt att ordna själv, medan om det är ett stort arrangemang, med flera hundra deltagare, så kan det vara skönt att få hjälp med att boka konferens.