Boka konferensen i god tid

Hur lång tid i förväg som man bör boka en konferens beror förstås lite på vilken typ av konferensevent det handlar om. När det gäller en större konferens där man inte bokar ett bestämt antal deltagare från start så är det viktigt att ge de som kanske vill vara med gott om tid att anmäla sig. Här kan det vara läge att boka tid och plats så tidigt som ett halvår i förväg. Detta särskilt om man vänder sig till deltagare från hela Sverige och kanske från andra länder. När det handlar om en företagskonferens så är det bra att först veta hur många som ska vara med och när det kommer att passa att sparka igång evenemanget för att sedan kunna boka tid och plats för konferensen.

Historiska konferensrum

En konferenslokal är inte svår att få fatt i. De flesta städer har gott om alternativ för möten och aktiviteter men när man planerar en konferens så kanske man även vill ha tillgång till övernattning och plats för speciella aktiviteter samt måltider. Om detta är fallet så måste man se närmre på konferenshotell eller gårdar som kan ordna med den här typen av evenemang. För att inte riskera nej till svar från konferenshotellets bokningsavdelning så får man vara ute några månader i förväg. Man ska också komma ihåg att vissa perioder kan vara svårare att boka än andra. Många föredrar att lägga konferensen till tidsperioder då det är skönt utomhus och man kan kombinera möten med roliga aktiviteter i skog och mark.

När man håller möten utanför Stockholm är Uppsala en stad som ofta diskuteras. Det finns en tradition av möten och utbildning som kanske väcker berördas nostalgi, eller nyfikenhet. En vandring genom gränder och längs Fyrisån kan ge inspiration och bidra med lugn såväl som kreativitet. Trakterna kring Uppsala bjuder på ett flertal möjliga konferensrum som enkelt kan bokas. För att hitta konferensanläggningar omkring Uppsala är denna webbplats en bra resurs som kan ge uppslag för er vistelse.

Bland de många anläggningarna som finns i området är Friibergh Herrgård unik på så vis att de erbjuder golfmöjligheter och konferens i historiska miljöer nära Uppsala samtidigt som de har samarbeten med konferensanläggningar i närheten. Detta innebär att de ofta kan välkomna företag även med snäv framförhållning! Friibergh Herrgård ligger inom nära avstånd från Uppsala och Stockholm vilket gör det till en enkel plats att besöka för konferens och rekreation.

Mer än möten

Man bokar ju oftast mer än själva konferensen för förutom bra lokaler och övernattning så kan man behöva hjälp med föreläsningar och underhållning. Om man har tänkt sig en viss föreläsare inom ämnet gruppdynamik eller kanske inom affärsutveckling så måste man förstås se till att den här personen kan komma de datum som man har kommit fram till. Detta är alltså något att ta hänsyn till redan då man hör sig för med kollegor om lämpliga datum för konferensen. Det kan ju också vara så att särskilda aktiviteter är knutna till vissa årstider, så hade man tänkt sig bad i isvak och bastu så kan man inte vänta hur långt in på våren som helst med sitt evenemang och då gäller det att boka redan innan den första snön faller.