Hyra festlokal

Festvåningar från A till Ö. Att bjuda in till kalas är någonting som ofta kan kännas både roligt och som en utmaning. Den perfekta festen görs inte av sig själv och man behöver kasta sig ut i en värld av allt ifrån komponering av meny till val av festlokal, inbjudningskort, budget och annat som rör en fest. Den som har bestämt sig för att bjuda in till årets fest, har en hel del att göra. Dock kan man få hjälp med en hel del om så skulle behövas. För en mindre tillställning kan man komma undan med en enklare lokal, men om man skall ha scenunderhållning eller liveband kan man behöva festvåningar som är specifikt byggda för dessa ändamål. Vi kommer här att gå igenom hur man kan gå tillväga för att åstadkomma den perfekta festen steg för steg. Det finns självklart en hel del utrymme för alternativ, och vi gör inte anspråk på att ha ett färdigt recept. Dock hoppas vi att man skall ha viss nytta av de tips som bygger på vårt sätt att se på det där med fester och ståtlig underhållning för alla!

Hur man väljer bland stadens festvåningar

Att välja ut lokal för festen är en viktig punkt. Utan denna lokal har man inte någonstans att bjuda in gästerna till. Dock är det inte helt enkelt att få tag i de festvåningar som fyller ens behov ifall dessa behov är specifika. Den som vill gå in för att ordna festligheter av kunglig sort, kan behöva ta tag i detta redan innan man bestämmer sig för var och när man skall ha sin fest. Här hittar man mängder med olika Festlokaler och Festvåningar man kan hyra.

 • Festvåningen
  Det finns en hel del lediga festvåningar i de större städerna och man kan ofta komma ut på visning för att säkerställa att lokalerna erbjuder vad man önskar. När du hittat de festvåningar som känns bäst, kan du börja reflektera kring hur och när festen skall stå.
 • Tänk på att hitta festvåningar som rymmer det antal gäster du tänkt bjuda. Viktigt är att du funderar på om det skall vara en middag med underhållning, eller om det skall finnas möjlighet till dans och mingel. Vill du inte ha någon traditionell middag, kan du klara dig med en något mindre festvåning än om alla skall ha plats vid ett bord.
 • Geografisk placering av festlokalen är viktig för att dina gäster skall kunna ta sig dit och även hem när festen är slut. Har du möjlighet att boka festvåningar nära kollektivtrafik är det bra, men det finns alltid möjlighet att lösa transporter om det inte är allt för lång väg till stan.
 • Maten
  När du vill ha så mycket tid som möjligt tillsammans med dina gäster finns en vits med catering. De som jobbar inom catering kan ta hand om allting som rör maten samt ordna med porslin och disk efteråt. Detta ger dig stora möjligheter att få umgås med de som kommit.
 • Tänk på att det ofta finns personer som vill ha specialkost. Detta kan du förbereda om du redan på inbjudningskortet ber personerna att ange speciella önskemål. Det är alltid bra att kunna säga till de inom catering vad som behövs i god tid innan kalaset. Det gör att de får möjlighet att hitta alternativ och att skaffa maten som behövs.
 • Budget
  Den som ordnar en stor fest i en av de större festvåningar som finns i staden kan behöva spendera en hel del pengar för att lyckas åstadkomma den fest som är tänkt. Det är därför viktigt att man har en budget att utgå ifrån så man inte betalar mer än man har tänkt. Det kan vara bra att göra upp budget i god tid innan man börjar leta festvåningar och fundera kring meny. Det är annars lätt att man går över den gräns man tänkt och får problem med att göra festen klar för besök.
 • Alkohol är en fråga som ofta kan stå för en hel del av priset för kalaset. Den som inte vill bjuda på allting utan som hellre ser till att människor kommer dit och träffas, kan erbjuda en bar med självkostnadspriser. Det är vanligt att man får betala för vad man dricker för att en fest skall gå jämnt ut och inte ruinera värden och värdinnan. Se till att köpa ordentligt med dricka för att inte få slut på lagret. Det går att ta ut några kronor utöver inköpspris för att täcka upp för om det blir alkohol över. Detta är ett enkelt och smidigt sätt att få koll på kostnader och dessutom kunna hålla en stor fest.