Konferens mitt i naturen på herrgård

Det är få event för företag som slår upplevelsen av att bo på gård ute i naturen. När man ska jobba ostört så är det bra att komma ifrån vardagen, och oavsett om man normalt jobbar i Stockholm eller på annan plats i Sverige så är en kursgård nära Stockholm ett riktigt bra val då man behöver övernattning. I omgivningarna omkring Stockholm så finns det vackra platser där man verkligen kan koppla av och uppleva att man får energi av att den friska luften. Visst kommer årstiden att spela roll och om man ska sticka iväg under vinter och kallare månader så är det viktigt att man väljer kursgården som har inomhuslokaler som är mysiga och trevliga att vistas i.

Sova gott

Det är alltid viktigt att sova gott men det är många som tycker att detta är omöjligt när man åker bort. Ofta så får man en säng som inte känns bekväm samt ett rum som inte är så rent som man skulle vilja. Det här ska man tänka på även om det handlar om en eller två nätter på en kursgård nära Arlanda. Om de som är med upplever att det är svårt att sova och att de inte trivs på sina rum så kan det förstöra evenemanget. Man bör alltså se lite närmre på de hotellrum som erbjuds på gården. Det kan vara så att man bor i stugor eller att det finns flyglar till huvudgården där man bor i korridorer.

En korridor kan även innebära att man måste dela dusch och toalett. Det här kan vara helt okej om man är ett gäng kompisar som inte bryr sig så mycket om det där med privat tid och privat utrymme. Om man däremot kommer från ett företag eller är en grupp människor som inte känner varandra och som samlas för en konferens så vill man ha egen dusch och toalett på rummet så detta ska man noga kolla upp innan man bokar kursgården.

En frukost för alla

Frukosten kommer också att påverka hur man trivs på kursgården för detta är det mål mat som många hävdar är det allra viktigaste. Visst mår man bättre när man börjar sin dag med en nyttig och inbjudande frukost. Bara det att någon annan tar hand om denna måltid får en ju att njuta lite extra. Beroende på det evenemang som man planerar så kanske man vill ha ett frukostmöte eller få tillgång till ett privat rum för morgonmålet. Det här ska man kolla upp med kursgården då man bokar så att man inte räknar med att det kan ordnas på plats. Kursgårdar med eget kök har den fördelen att de kan erbjuda riktigt fräsch mat både till frukost och för resten av dagen.

Kvällsaktiviteter

När kvällen kommer och man ska stanna över natten så kommer det att bli tid för annat än arbete och då är det trevligt att befinna sig på en gård som har tillgång till lite olika aktiviteter. Man kanske vill ta ett dopp i en sjö, eller åka skridskor på den om det är vinter. Det finns en rad olika sporter som är enkla att utföra bara man har en gräsmatta och det här är sådant som man inte måste vara sportig för att njuta av som till exempel boule. En bra kursgård ska kunna aktivera olika typer med utmaningar som inte är för svåra och som ger chansen att insupa frisk luft samtidigt som man har roligt tillsammans. Om man ska vara inomhus så är det bra om det finns gemensamma utrymmen att vistas på som inte är samma som konferenslokalen. Man kan nämligen bli ganska trött på att vistas i samma rum under alltför lång tid så variation är att föredra även då man inte går ut.

Välj rätt gård

Gårdar kan se hur fina som helst ut på utsidan men när man kliver in så möts man av en helt annan atmosfär. För att välja rätt kursgård nära Stockholm så måste man se lite närmre på helheten. Det går inte att döma insidan efter en vacker fasad och faktum är att det är bättre med en något krackelerad fasad men nya duschrum på rummen. Se närmre på alternativ som verkar vettiga och ställ frågor om det som erbjuds. Mat är viktigt oavsett om man kommer som konferensgäst eller som turist så det här ska man alltid se närmre på. Finns det ett eget kök så är det viktigt att det också finns en professionell kock som vet vad man gör med de härliga råvarorna som visas upp på kursgårdens hemsida.

Herrgårdskonferens är alltid populärt, ännu mer så när naturen lockar allt mer när det gäller att komma ifrån kontoret. På Villa Aske har man miljön som konferensen unik. Dessutom erbjuder man speciella teman för konferensen. Italien är något som länge inspirerat Villa Aske och du hittar flertalet intressanta temakonferenser med just Italien som röda tråden.