Konferens och kick off mer än bara planering och arbete

Kick offen är mer än bara planering och arbete och egentligen så är det väl alla sidoaktiviteter som gör den här typen av företagsevenemang så lyckade. Man vet ju att kursgården kan tänkas bjuda på god mat, härliga omgivningar och annat som ger en den rätta känslan av inspiration och glädje. Därför är det viktigt att man verkligen väljer en konferensgård som har dessa egenskaper. Man kan ju se till att komma ut i skogen och bo riktigt bra istället för att bli kvar i stan på ett tråkigt konferenshotell. Folk jobbar bättre när de får insupa frisk luft och då alla de som ringer om det ena och det andra får vänta snällt på assistans tills man kommer hem igen.

Vill man inte åka allt för långt men ändå få en skön naturupplevelse. Dessutom blir det bättre med en fenomenal utsikt då bokar man en konferens på Blue Hotel. Konferensanläggningen ligger på Lidingö, ca 15 minuter från Stockholm city. Man är både nära stan men får naturen och kvalitetshotell som bl.a. erbjuder konferenslokaler med vy över Stockholm inlopp som SPA och andra härliga aktiviteter.

Aktiviteter som främjar gruppkänslan

Aktiviteter som man företar sig efter möten och föreläsningar kan vara väldigt bra för gruppen. Om man till exempel anordnar en rolig tävling i lag så kan detta göra att folk känner sig sammansvetsade när de är tillbaka på kontoret igen. Det kan också vara mysigt att uppleva saker som bastu, bad och massage tillsammans. Man får ett välmående om påverkar hur man upplever varandra. Den som planerar konferensen och kick offen ska tänka på detta och se till att de aktiviteter som planeras in rimmar väl med det som man försöker åstadkomma. Om man till exempel vill få vissa grupper att samarbeta på ett bättre sätt eller kanske eftersöker tätare kontakt mellan olika avdelningar så ska man se till att dessa människor får ha det riktigt trevligt tillsammans på ett naturligt sätt. När man kommer hem igen så kan man mer än varandras namn och arbetsuppgifter och det är klart att det blir bra då man ska dra igång en ny säsong med lyckade arbetsprojekt.

Regelbundna företagsaktiviteter

När en kick off är över så är det viktigt att man tänker på hur effektiv den var. Om man väntar ett helt år med nästa företagsevenemang så kan det leda till att folk tappar sugen. För att påminna sig om de kurser och utbildningar som man fick under kick offen så kan man ha mindre event under året. Man kan till exempel bjuda in föreläsare som ger fler övningar i grupparbete och gruppdynamik. När folk blir bättre medvetna om sina attityder och positioner så är det lättare att hålla igång en bra utveckling. Det är välkänt att företag som lägger ner tid och kraft på de anställdas välmående och utveckling har allt att tjäna på detta. Därför bör en kick off för en ny säsong följas av regelbundna aktiviteter och event som håller den där ursprungliga lågan vid liv.