Konferenshotellen hänger med i trenderna

Var ska man förlägga nästa konferens? Vad ska man fokusera på? Vilka ska man bjuda in? Vad är syftet? Vilka aktiviteter verkar passande? Frågorna och tankarna är många innan man har ordnat med en konferens som känns precis som man vill ha den. Många väljer att ta hjälp av diverse konferensarrangörer och samordnare medan många andra sköter det inom företaget. Beroende av hur stor grupp det är som ska konferera så har man mer eller mindre stor möjlighet till val av sådana saker som plats, tid, aktiviteter med mera. Den lilla gruppen kan ju få plats i princip var som helst medan den större gruppen behöver ligga steget före för att kunna boka en tillräckligt stor lokal i god tid. Den lilla gruppen behöver inte boka så långt i förväg då det alltid finns plats för ett tiotal personer i någon trevlig liten konferenslokal.

Trender

Som med så mycket annat så finns det naturligtvis trender även gällande konferenser. Vissa hakar genast på dessa trender medan andra håller sig till gamla väl beprövade konferensformer. För att få ut så mycket som möjligt av en konferens krävs det att både dynamik och gemenskap fungerar bra.

Främjandet av gemenskap och kreativitet har varit en ihållande trend under lång tid nu och det ser inte ut som att denna trend är på väg att försvinna. Det är snarare på det viset att en konferens för de flesta idag betyder just aktivt umgänge med kollegor under andra omständigheter är vad man är van vid.

Dagens öppenhet vid konferenser där de bästa idéerna kanske kommer när man fjällvandrar eller kör ett yogapass tillsammans och där alla har lite mer samma status är helt skilt från hur det var för där man var mer stel och där man fokuserade mycket på hierarkier även under möten och konferenser.

Gränsen mellan arbete och privat suddas alltmer ut för många konferensgäster, man vill kunna fortsätta sin vardag även under konferensen och man återbesöker gärna en konferensanläggning med en weekend i efterhand. På Thoresta Herrgård konfererar man under veckan och till helgen kopplar man av med en härlig weekend med golf.