Planera en konferens i Stockholm

Det finns otaliga konferensanläggningar och alla har sitt erbjudande. Vi vill lyfta några viktiga aspekter för att din konferens i Stockholm ska bli så lyckad som möjligt.  En första, som är självklar för många, är att det är av stor vikt att ni åker till den konferens i Stockholm som är tilltänkt för er och ser över att den erbjuder det ni behöver. Innan ni är på plats sätt en agenda för hur dagen eller dagarna ska läggas upp så att ni inte missar viktiga bitar som utrustning och liknande.

För en lyckad konferens i Stockholm kan det vara bra att tänka på följande saker:

Lokalen och läget

  • Fundera över läget. Vill du att konferensen ska vara nära city eller i Stockholm city? Eller ska konferensen vara flera dagar kanske ett alternativ en bit utför stan är att föredra. Där ni kan sova över och utföra aktiviteter. Beroende på säsong kanske ett läge nära vattnet kan ge en lite lyxiga känsla över hela konferensen.
  • Är det budgeten som styr valet av konferens i Stockholm är det viktigt att se över vad exakt du får för dina pengar. Kanske ett läge närmare stan men inte mitt i city är bästa alternativet. Tänk också på att fråga efter grupp pris när du bokar. Ofta lämnar anläggningarna stora rabatter när ni är många som kommer.
  • Vilken utrustning är ni i behov av? Viktigt att ni ser över vilken utrustning som finns i lokalen exempelvis mikrofon, White board, stereoanläggning eller möjlighet till att visa film. Se över om detta ingår i hyra av lokalen eller om det blir tillägg för lån av utrustning.

Transport till och från konferens i Stockholm

  • Viktigt att se över hur era konferensdeltagare kan ta sig till konferensen. Är detta något som ni som företag ska ordna om anläggningen ligger en bit från stadskärnan. Finns många bussbolag som erbjuder transporter för företag. Boka in dem i tid så att ni säkrar att ni kan ta er till er konferens i Stockholm.
  • Kommer deltagare att anlända senare? Hur ska de ta sig till platsen?
  • Kommer någon behöva lämna konferensen tidigare? I så fall vilka möjligheter finns att ta sig därifrån?

Tänk även på alternativen som passar din budget, läget du vill ha, utrusning på lokalen och andra aspekter så som möjlighet till övernattning, spa-anläggning eller catering. Det kan tyckas krångligt när det blir massa punkter men faktum är att många konferensanläggningar gärna hjälper dig. Kontakta till exempel en lysande konferensanläggning som Friiberghs Herrgård, de har lång erfarenhet av att ordna konferenser och vet exakt vad du som kund behöver. Du kan lite på att du är i goda händer när du planerar din konferens i Stockholm.